Vásárlási tanácsok

 

könyv vásárlás

A könyv vásárlás napjainkban nem túl bonyolult feladat. Az éves szinten a kiadók által a könyvpiacra kijutó mintegy tizenkettő-tizenötezer könyvcím közül az olvasás szerelmesei nagy eséllyel megtalálják a szívükhöz közel álló darabokat.

Látszólag a multinacionális nagyáruházak és a nagy könyvkereskedő láncok boltjainak polcai is roskadoznak az új könyvektől. A nem teljes kínálat azonban behatárolja a lehetőségeket a könyv vásárlás terén. A könyv vásárlás és eladás, a piaci szegmens értékesítésének egy jó része tényleg itt bonyolódik, azonban a kis könyvesboltok palettája sokszor színesebb képet mutat.

A könyvesbolt láncok sok esetben könyvkiadók is, ezáltal jórészt saját kiadványaik értékesítésére fókuszálnak – a konkurencia mellőzésével és a piaci verseny kiküszöbölésével. A könyv vásárlás azonban nemcsak az új könyvekre koncentrálódik, hiszen az antik, régi és használt könyv adásvétele is igen tekintélyes szelet a könyvkereskedelem tortájából.

A nem új könyvek kereskedelmi szegmensében – az antikváriumok tevékenységének köszönhetően – a lehetőségekhez mérten majdnem bármilyen kiadvány elérhetővé válik. Az antikváriumokban ugyanis készlethiány esetén is megpróbálják beszerezni a keresett terméket. Csak négy év termése alatt majdnem ötvenezer megjelent könyvcím értendő. Ilyen mennyiségű könyv tárolására a nagy boltok sincsenek felkészülve, a könyv vásárlás megkönnyítése érdekében azonban a kis boltok rugalmas, vevőcentrikus hozzáállásukról tesznek tanúbizonyságot.

Az internet térhódítása nemcsak az e-könyvek, hanem az online könyv vásárlás terén is érezhető. A webes értékesítésnél sok helyen lehetőség nyílik kedvezményes áron megrendelni az akciós termékeket, a könyv vásárlás így akár otthonról is elintézhető. Azonban a könyv vásárlás a kiszállítás költségével is kiegészül.

Használt, régi és antik könyv vásárlás az online antikváriumok portáljain válik lehetségessé, néhány helyen az igényeket előjegyzik, és megrendelés esetén lehetőség szerint beszerzik.

Nagyobb mennyiségű könyv vásárlás esetén, egyes online antikváriumok és új könyvkereskedések átvállalják a kiszállítás költségét. Mint látható, a könyv vásárlás tényleg nem bonyolult, és igen sok lehetőség adódik az olvasni vágyó közönség számára, a kiválasztott mű megvásárlására.