Takarékos megoldások

 

Sokan szeretnék, hogy otthonuk rendezettebb legyen, az életük pedig egyszerűbb, de nem tudják kezelni óriási mennyiségű könyvkészletüket. Szívesen megszabadulnának tőlük.

olcsó könyv

A helyüket pedig újabb, de olcsó könyv készlettel töltenék fel. Az olcsó könyv beszerzésének rengeteg módja van, ha már sikerült megszabadulni a régi, fölösleges készlettől. Azonban sokan nem tudnak megválni régi könyveiktől, mert valamiféle kötődést éreznek irántuk. Gyakran tartanak könyveket úgy, mintha azok valamiféle trófeák vagy emlékek lennének. Persze olyan is van, aki azért halmozza el a lakását akár olcsó könyv vagy nem olcsó könyv kollekcióval, hogy mindenki lássa, mennyit olvas és milyen művelt.

Legyünk őszinték magunkkal, és valljuk be, hogy ezeknek a könyveknek a legnagyobb részét már soha nem fogjuk újra elolvasni. Rengeteg olyan antikvárium van, amelyek szívesen felvásárolják a régi, sok helyet foglaló és megunt könyveinket. Majd ugyanazzal a lendülettel az olcsó könyv óriási kínálatából lehet szemezgetni, hogy pótoljuk a régi készlet helyét. Az interneten számos weboldalról lehet könyveket választani és rendelni, a drága lexikonoktól kezdve az olcsó könyv kategóriájáig bármit beszerezhetünk.

Az olcsó könyv nem azért olcsó, mert rossz minőségű, hanem mert túlkínálat van belőle, és a kereskedők jobban szeretik, ha pörög az árukészlet, így engednek az árból. Sokszor nem egy új könyv is az olcsó könyv kategóriájába kerül, ha éppen valamilyen akció keretében leárazzák. Sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy teljes áron vásároljanak maguknak könyveket. Éppen ezért praktikus az antikváriumok által kínált olcsó könyv kínálatban böngészni, ahol több olcsó könyv is kijöhet egy új könyv árából.

Olcsó könyv lehet az e-book is, bár sok könyvolvasók nem szeret monitor előtt olvasni, így számunkra a hagyományos papír alapú könyv még sokáig népszerű marad.