Online lehetőségek

 

Az online antikvárium az elektronikus kereskedelem egyik formája, segítségével használt, régi vagy új könyveket vásárolhatunk a könyvesbolti árak töredékéért.

online antikvárium

Az online antikvárium által kínált könyvek között anélkül keresgélhetünk, hogy az eladó a segítségünkre sietne. Ez sok ember számára előny, sokak számára hátrány lehet. Az online antikvárium vásárlóinak internetes hozzáféréssel kell rendelkezniük, és sok esetben bankkártya megléte is szükséges, ha az adott online antikvárium ezt a fizetési módot teszi csak lehetővé. Természetesen sok online antikvárium házhoz is szállíttatja a megrendelt könyveket, és elég ezeknek az árát az átvételkor kiegyenlíteni készpénzben.

Az online antikvárium egyik nagy előnye, hogy otthon, kényelmesen a gép előtt ülve lehet nézelődni és válogatni a termékek között. Ez különösképpen akkor igaz, ha konkrét könyvet keresünk, és a lakóhelyünkhöz közeli bolt nem rendelkezik az általunk igényelt könyvvel. A virtuális világban nem csupán egyetlen online antikvárium könyvkészletére kell hagyatkoznunk, hiszen számtalan ilyen jellegű weboldal található, és a kereső segítségével pillanatok alatt megtalálhatjuk a szükséges alkotást.

Az online antikvárium hasonlóképpen működik, mint egy antikvárium üzlet. Itt is van bevásárlókosár, amelyet a vásárló virtuálisan megtölthet a kiválasztott könyvekkel, majd a válogatás végeztével a pénztárhoz lép, ahol összesítik a korárban levő könyvek árát, és megjelenik a végösszeg. Az online antikvárium oldalán fel vannak tüntetve a fizetési feltételek, így már csak választanunk kell a módozatok közül, és végeztünk is.

Bár az online antikvárium előnyei közé számos dolog sorolható, egy igazi könyvbarát csak ritka esetben fordul a virtuális világ által nyújtott lehetőségekhez. Ugyanis ezeknek az embereknek mindig fontos lesz a könyvek megérintése, tapintása, hogy bele tudjanak lapozni, és nem utolsósorban fontos a könyvek illata, ami belengi az üzlet egész belső terét. Némelyik online antikvárium már rendelkezik olyan programmal, mely lehetővé teszi egyik-másik igény kielégítését, azonban ez még mindig sokaknak kevés ahhoz, hogy az igazi könyvesboltban való nézelődést a világhálón való böngészésre cseréljék.